Verhalen uit de praktijk

Lees op deze pagina wat de mensen zelf zeggen over het afval-progamma van Maaike Ursem.


Buiten het gewichtverlies – nu kledingmaat 42 - is mijn belangrijkste winstpunt dat ik weer zo lekker in mijn vel zit.
Al jaren aan het lijnen. Alle diëten wel eens of zelfs meerdere malen geprobeerd, waarbij het resultaat van 2 weken ‘afzien’ beloond werd met 1 kilo gewichtverlies. Omdat ik dan na 2 moeilijke weken mezelf toch wil belonen laat ik in het weekend de teugels iets vieren: een glaasje wijn, paar nootjes en maandag weeg ik weer 1 kilo meer dan voor mijn 2 weken marteling.

Door een collega werd ik gewezen op de website van Maaike en ach ik wilde nog wel één poging wagen voor ik 50 zou worden. Als dit niet zou lukken dan zou ik me neerleggen bij mijn kledingmaat 46 (en dat is iets voor zo’n controlfreak als ik ben).

Augustus 2012 was mijn eerste afspraak met Maaike.
Ze schreef weekmenu’s die afgestemd waren op mijn normale eetpatroon en tot mijn grote verbazing bleek ik helemaal niet minder te hoeven eten, maar met name regelmatiger. Mijn stofwisseling was behoorlijk van slag van al dat lijnen en die moest gewoon weer op gang gebracht worden. De weekmenu’s waren leuk om te volgen, maar met name de positieve manier van benaderen van Maaike maakte dat ik het goed kon vol houden. De controleafspraken heb ik nooit beschouwd als ‘weer moeten wegen”, maar altijd als een gezellige afspraak vol peptalk. Maaike heeft eten weer leuk gemaakt. Ik gun mezelf lekkere dingen, maar kan dat nu doseren. En ben ik toch iets te Bourgondisch bezig geweest dan hoef ik mezelf niet te straffen met weinig eten, maar pak ik gewoon de goede manier van eten weer op.

Buiten het gewichtverlies – ik heb nu kledingmaat 42 - is mijn belangrijkste winstpunt dat ik weer zo lekker in mijn vel zit.
Ik heb energie, voel me vol zelfvertrouwen en durf weer op mijn lichaam te vertrouwen.
Ik ben niet meer verslaafd aan de weegschaal. Ik voel zelf of het goed gaat met me gaat.

Maaike bedankt. Je bent een geweldige coach!


1 jaar bij m’n “leading lady” en BIJNA – 40 kilo!
Via via had ik gehoord over Maaike Ursem en in het vroege voorjaar van 2011 besloot ik om haar eens te bellen om te vragen hoe ze precies te werk ging. Maaike gaf toen aan dat ze je begeleid en dat ze zo min mogelijk aan je huidige eetpatroon wil veranderen! Aan de ene kant klonk dit als muziek in m’n oren maar ondertussen besef je wel dat zo min mogelijk veranderen niet echt handig is als je toch behoorlijk te zwaar bent…

Uiteindelijk heeft het nog een paar maanden geduurd voordat ik de stap echt heb genomen maar op 21 juni 2011 had ik m’n eerste afspraak in de praktijk van Maaike.

Nu ruim een jaar verder kan ik wel zeggen dat er het een ander verandert is in mijn leven maar dat ik ondanks alles nog wel dezelfde ben! Zo lijkt het wel alsof ik geniet van sporten en wandel ik toch echt wel stukken voor m’n plezier. Ik ben een bourgondiër (of zoals Maaike het omschrijft een barrel) maar toch ben ik in het afgelopen jaar bijna 40 kilo kwijtgeraakt!

Er waren tot een jaar geleden nooit dingen die ik niet deed, of kon omdat ik te zwaar was maar natuurlijk weet je dat het niet gezond is. Vandaar de stap om er toch wat aan te gaan doen. Geen zin in de eeuwige shakes en maaltijdrepen dus daarom Maaike. Het fijne aan Maaike is dat je normaal eet, je toch op z’n tijd een borreltje (of wat) kan nemen en zo nu en dan wat lekkers en heel soms zelfs Van Ree (!!!) en dat je toch gewicht kwijt raakt. Het afgelopen jaar is voor mij dus gewoon duidelijk geworden dat afvallen niet alleen hoeft met water en bleekselderij!

Ik heb nu zomervakantie van Maaike en ga hier lekker van genieten, graag wil ik er nog 10 kilo af maar dat zien we in september wel weer!

Maaike, bedankt!


Esther Zwier: -37,8 kilo!
Enthousiast gemaakt door mijn zuster (die op dit moment bijna 22 kilo is afgevallen) ben ik begonnen mij Maaike om toch maar eens wat aan de lijn te gaan doen, niet omdat ik er last van had maar het is toch beter voor je lijf. Nou dat heb ik geweten, na een jaar ben ik totaal om. Ik heb geen last meer van mijn rug en het bewegen gaat toch echt een stuk makkelijker. Verder voel ik mij veel beter in mijn vel, de complimenten van zowel vrouwen als mannen vliegen regelmatig rond mijn oren. Door het lijnen ben ik echt mezelf gaan waarderen, ik maak mezelf op, draag regelmatig een rok en hakjes en ik heb mijn haar een heel stuk korter laten knippen.

En wat moest ik hier nu allemaal voor laten zul je je afvragen. Nou dat viel echt wel mee. Regelmatig en afwisselend eten met genoeg water, fruit en groenten. Natuurlijk heb je wel eens dat het allemaal even niet wil, maar dat mag. Dan gewoon de volgende dag weer beginnen en niet boos worden op jezelf.

Ik ben aan mijn tweede jeugd begonnen en ga hier nog lang van genieten.


Afspraak

bel of mail voor meer informatie

Stuur mij vrijblijvend een e-mail bericht voor meer informatie of als je een afspraak wilt maken voor het afvallen en sporten programma.

Mailen kan naar: info@maaikeursem.nl
Bel naar nummer: 0229-544535.